Find det rette domænenavn

domaenenavnHvis du eksempelvis skal starte virksomhed, have din egen blog eller lignende, så er det vigtigst at du som noget af det første begynder at tænke over, hvad dit domænenavn skal bestå af, får tjekket op om det er ledigt – og hvis det er, så få reserveret det.

Hvert eneste år bliver mellem 40.000 og 70.000 helt nye danske domæner reserveret og tilføjet til de mere 1.200.000 danske domæner der allerede er registreret.  Så for at tjekke om dit ønskede domænenavn ikke allerede er reserveret så skal du bruge en såkaldt domænetjekker til dette (du kan tjekke dit domæne lige her).

Er du interesseret i mere statistik omkring reserverede danske domænenavne så er det ovre hos DK-Hostmaster det sker.

Domænenavnet kan nemlig være essentielt for din forretning, for det skal jo være nemt, enkelt og hurtigt at finde frem til din hjemmeside på internettet. Så jagten på det helt rette domænenavn kan være lang og fuld af masser af timers brainstorming. Her i denne guide er det samlet nogle af de parametre, der kan være væsentlige at overveje når du skal finde frem til det helt rigtige.

Det nemme

Er det et domænenavn til en nystartet virksomhed, et nyt produkt eller til dig selv – ja så ligger det måske lige til højrebenet, at vælge dit brandnavn (hvis det er til dig selv så selvfølgelig dit eget navn). Og det er for det meste også en rigtig god idé at gøre det. Og hvis domænenavnet ikke er ledigt for dit brandnavn, så kan det måske være fornuftigt (og nogle gange nødvendigt grundet ophavsret) at vælge et nyt brandnavn til din virksomhed eller dit produkt. (insisterer du på dit brandnavn selvom domænenavnet ikke er ledigt, så bør du gå videre og søge inspiration i nogle af de andre parametre)

Brug et relateret ord eller frase

Hvis domænenavnet ikke skal være et decideret brandnavn, så kan det være en rigtig god idé at lade det bestå af et eller to ord eller en hel frase, der selvfølgelig relaterer til indholdet på hjemmesiden. Det er der to gode grunde til.

For brugeren vil det virke naturligt at hjemmesidens domænenavn indeholder ord eller en frase der relaterer sig til indholdet. Dette kan skabe tryghed. Derudover kan der også være visse fordele i forhold til at blive fundet i søgemaskinerne. Ens placering i søgemaskinerne kan nemlig blive påvirket positivt på de ord der er indeholdt i domænenavnet (disclaimer: lad vær med at spamme ord – og vær opmærksom på at Google kan ændre praksis så de ikke længere tillægger dette værdi) og samtidig vil disse ord også blive fremhævet (med fed skrift) i søgeresultaterne på Google.

Er par andre gode tips:

  • Kan dit domænenavn skrives både med og uden bindestreg(er) – og er begge valgmuligheder ledige  – så sørg for at reservere dem begge.
  • Undgå helst æ, ø og å i dit domænenavn. Selvom bogstaverne accepteret, så er der stadig flere internetbrowsere som har svært ved at håndtere. Better be safe than sorry, ikk’!
  • Hold det kort og godt. Stræb efter et kort domænenavn. Dette er ofte nemmere at huske for brugeren og samtidig oftest også lettere at stave/skrive. Dr.dk er jo ret nemt at huske.

Tjek om domænet er ledigt

God fornøjelse med registrering af dit domænenavn. Husk at du kan tjekke om domæne er ledigt – Klik her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *