spar-penge

5 tips til at spare penge i dagligdagen

Skal du spare lidt i husholdningsbudgettet derhjemme, så findes der heldigvis en række gode tricks til hvorledes du kan gøre dette.

I dette indlæg vil jeg komme nærmere ind på 5 gode tips til,  hvordan du kommer i gang med at spare penge allerede fra i dag.

1. Lav en madplan

Det vil overraske, hvor mange penge der egentlig er og spare ved at benytte sig af en madplan.

Sørg for at sætte dig ned, og sørg så for at lave en madplanen for hele ugen.

Planlæg gerne en fast ugedag hvor du fastlægger menuen. Det hjælper dig til at få det gjort.

Efter du har fastlagt madplanen, så kan det være en god idé at lave en decideret indkøbsliste. Det vender vi tilbage til i punkt 2.

Når du har madplanen på plads er det nemmere at lave indkøbslisten, og så hjælper madplanen dig også til ikke at skulle på impulsindkøb – fordi du ikke lige har det du skal bruge til aftensmaden.

Du vil blive overrasket over, hvor mange penge der i længden er at spare på bare dette ene tip.

Dk-kogebogen har i øvrigt nogle ganske glimrende uge madplaner, som du måske kunne læne dig op ad. Se dem her.

2. Læs tilbudsaviser, og vælg så 1-2 steder at handle

Når du har madplanen på plads, så er det med at få lavet indkøbslisten. Der kan være mange penge at spare ved at læse tilbudsaviserne godt igennem, og så vælge der hvor du kan få mest for pengene.

Men lad nu værre med at lave den klassiske med, at du kører hele byen tynd for at få varerne billigst muligt. Det kan nemlig ikke betale sig! Du bruger unødvendig tid – og er benzin, diesel og slidtage på bilen heller ikke gratis.

Jeg vil dog anbefale dig at et af de stedet du handler er et lavpris supermarked, hvor du kan få alle basisvarerne billigst muligt. Det kunne være Rema 1000, Netto, Aldi, Fakta mv.

3. Handl kun 1 gang i ugen

Du har jo allerede madplanen for hele ugen på plads, så du kan ligeså godt handle ind til hele ugen samlet. Det hjælper dig med ikke at bruge unødvendige penge på bil samt undgå impulskøb.

Sørg for at handle godt ind – og suppler så evt. op med mælk, grøntsager mv. som måske kun kan holde sig begrænset.

4. Køb de rigtig steder på internettet – med rabat

Der kan altså være mange penge at spare ved at handle på internettet. Men du skal kigge dig godt for.

Der er masser om buddet på nettet, og ofte findes der dusinvis af butikker, der forhandler den samme vare. – og der kan altså være et stort spænd fra den dyreste til den billigste, hvis nu der er udsalg, tilbud eller en særlig rabat.

Det kan siden rabatkortet.dk hjælpe dig med. Her kan du se aktuelle tilbud, udsalg og rabatkoder for massevis af danske og udenlandske netbutikker.

Så næste gang du står og skal købe noget online. Så gør lige dig selv en tjeneste og tjek netbutikken ud på rabatkortet.dk, og se om der er nogle aktuelle tilbud eller rabatkode der kan gøre dit køb endnu billigere.

5. Køb kun det du har behov for – Sov på det, hvis det koster mere end 500 kr.

Sidste tip er egentlig meget simpel. Det går i al sin enkelthed ud på, at du lige skal tænke dig om en ekstra gang når du køber noget, der ikke er en nødvendighed (såsom mad mv.).

Stil dig selv spørgsmålet: Er denne ting virkelig nødvendig? Eller kan jeg måske undvære den?

Det kan måske spare dig for nogle fejlkøb.

Derudover kan det være en god idé at aftale med sig selv (og evt. også sin partner), at hvis man skal købe en ting over 500 kr. – så skal man lige sove en enkelt nat på det.

For måske har man glemt det næste dag – og så var det nok ikke så vigtigt. Eller måske har man haft tid til lige at tænke det ekstra igennem – og så fundet ud af om det er det værd eller ej.

 

Håber du kunne bruge disse 5 sparetips til noget. Sidder du selv og brænder inde med et godt tip, så føl dig endelig fri og del det i kommentarerfeltet nedenfor. Så bliver jeg glad 🙂

Billedet er fra http://taxcredits.net/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *